fbpx

Dance Church

Dance Church gelooft in de kracht van de vrije dans. Een vrijheid die niet zo gebruikelijk is, en moet je daar nu heel soepel en ritmisch voor zijn? Gelukkig niet, bij onze Dance Church draait het niet om hoe mooi je kan bewegen. Het gaat erom dat je beweging voelt. In jezelf, in het contact met de ander, in jouw relatie met de omgeving. Voor de één is die beweging voelbaar in de zachte stilte, voor de ander in het vrolijke contact en voor weer een ander in het individuele ritme. We brengen een bijzondere ervaring waarin je een verdieping mag ervaren in het contact dat je ervaart.

Wij zijn van mening dat Vrije Dans zeer waardevol is voor de dansbeleving. Voor de onderlinge verbondenheid in een groep. We wisselen verschillende soorten muziek uit verschillende windrichtingen met elkaar af. We passen de muziek aan op de omgeving en dat is de Raphaëlkerk in Bloemendaal. Een bijzondere plek waar wij dankbaar voor zijn dat we er mogen dansen.

19:30 deur open
20:00 openingsceremonie
20:30 Dance Dance
22:00 afsluiting met thee en chocolade

Gastenboek

Speciaal voor de dansers in Bloemendaal en de dansers die daar ooit gedanst hebben…

We willen jullie vriendelijk vragen om te delen hoe het is om op deze plek te dansen. Laat je licht schijnen op je ervaringen en deel ze. Waarom deze plek je raakt en jij vindt dat wij daar door moeten of mogen blijven dansen…Vertel hoe de muziek en de klankschalen zijn, en wat de plek extra en anders is dan dansen op andere plekken. 

Lieve Groet,

Michael & Coby

 
 
 
 
 
 
 
30 berichten.
Nymphaea uit Haarlem heeft geschreven op januari 5, 2020 om 20:54
Dance Church Bloemendaal is echt super fijn en uniek. Het is mooi om in beweging tot komen tot stilte. De week van je af te schudden en zorgen van je af te laten vallen of vreugde en dankbaarheid te vieren, soms allemaal in een dans. Dat het in de Raphael kerk (een geweide plek) is draagt enorm bij aan de sfeer van geborgenheid en bezinning. Het maakt het dansen, meer dan op een andere locatie, een spirituele ervaring, die energie en hoop geeft.
Liene heeft geschreven op december 17, 2019 om 21:23
Deze plek is mij heel dierbaar, zoveel beleefd en bewogen... Dankbaar, geraakt en tranen als ik daar bij stil sta. Dank je wel… lieve plek en lieve mensen…
Ingrid uit Haarlem heeft geschreven op december 16, 2019 om 19:52
Uit het boek Hippie van Paulo Coelho: 'De dans verandert alles, eist alles, en oordeelt over niemand. Wie vrij is danst, al zit hij in een cel of in een rolstoel, want dansen is niet alleen maar bepaalde bewegingen herhalen, het is een gesprek voeren met Iemand die groter en machtiger is dan alles en iedereen, het is een taal gebruiken die over egoïsme en angst heen gaat.'
Klaartje uit Haarlem heeft geschreven op december 7, 2019 om 12:22
Gister heb ik weer zo lekker gedanst in het prachtige kerkje. Ik vind het bijzonder om onder het portret van Jezus mijn lichaam soepel te maken en te genieten van stilte en muziek. Ik ga ‘s zondags vaak naar Shelter in Haarlem. Ik zal eens naar een dienst in dit kerkje komen. Ik ben dankbaar dat de mensen van de kerk deze prachtige plek beschikbaar hebben gesteld voor ons. Ik heb God en de engelen gevraagd om de kerk straks weer te openen voor Ecstatic Dance. Wat zo liefdevol begeleid wordt door Coby en Michael. ? Dank!
Svenja uit Zandvoort heeft geschreven op december 6, 2019 om 13:42
St. Raphaëlkerk? Deze bijzondere magische unieke plek... "Ons" kerkje... Liefdevol door velen zo genoemd. Van begin af aan ben ik erbij... als "deurengel", zo enorm dankbaar! Voor zo veel...! Verwelkomen, ontmoetingen, dansen, verstillen, genieten, kijken, delen, rusten, spelen etc... Dé plek om je veilig te verbinden... Met de magie van het Hier en Nu, de verbinding met de ander en vooral thuiskomen in jeZelf. ?
Roelof uit Haarlem heeft geschreven op december 6, 2019 om 13:15
Volgens mij ben ik al 7 jaar een trouwe bezoeker, soms elke week dan weer even niet, dan weer wel. Het is altijd weer bijzonder om in een kerk te dansen, niet te praten en alleen water te drinken. Dansen is ook altijd iets aparts, je weet niet van te voren met wie of hoe je zal gaan dansen. Afhankelijk van je eigen flow en de flow van anderen zal er iets, maar soms ook niets ontstaan. Hele mooie dansen mogen beleven in Bloemendaal en Alkmaar. Liefs,Roelof
Marjolein uit Haarlem heeft geschreven op december 6, 2019 om 13:09
Het Rafaël kerkje: sfeer, de intimiteit, het licht, de natuurlijke omgeving, de fijne dansbare houten vloer (juist ook omdat deze wat scheef loopt), is nergens andere te vinden dan in dit mooie kerkje. Een half jaar geleden danste ik hier voor het eerst en was gelijk verliefd. Het woord Magisch komt het meest dichtbij wat deze plek uitstraalt. Ik zou zeggen, kom het zelf eens ervaren; dansen, genieten en verstillen met aandacht voor jezelf en de ander. Je verlaat als herboren deze mooie plek! Dat beloof ik!
Karin uit Haarlem heeft geschreven op december 6, 2019 om 12:51
Sinds een maand of 4 heb ik dit speciale plekje gevonden in Bloemendaal. Een unieke plek om met elkaar de verbinding aan te gaan door dans een muziek. Al dansend beweeg ik mij door deze prachtige kerk die zo'n ongelooflijk mooie serene rust uitstraalt. Plekje waar ik helemaal mezelf mag zijn, twee uurtjes mag dansen om dan na thee en chocolade weer de nacht in te gaan naar huis, onder de wol om heerlijk en ontspannen in slaap te vallen. Ik hoop dat ik ook na vanavond door deze ruimte mag blijven dansen.
robert uit velserbroek heeft geschreven op december 6, 2019 om 05:53
Sinds ik een jaar of 4 geleden kennis maakte met ecstatic dannce kom ik regelmatig in het kerkje in Bloemendaal. De atmosfeer van de kerk, de muziek en de mensen maken het dat ik me daar thuis voel. Juist door de intimiteit van de kerk, met zijn prachtige dak naar de hemel buigt, wordt de dans een spirituele ervaring. In deze atmosfeer voel ik dat er veel meer is dan het alledaagse. Het kunnen dansen in deze omgeving is voor mij altijd een geluksmoment wat mij weer een hele tijd kracht geeft om optimistisch en verbonden in het leven te staan.
Hans uit Nusink heeft geschreven op december 5, 2019 om 09:26
Lieve mensen, Ik danste helemaal in het begin 1 of 2 keer mee. Lang, lang geleden dus, en wat me heel goed is bijgebleven is de sfeer, de haast mystieke sfeer. En de bijzonder gevormde ruimte met trapjes, en hoekjes. Zo staat in mijn geest, maar misschien is het heel anders. Maakt niet uit. Liefs en hartelijke groet en ik hoop het het een danskerkje kan blijven. De plek verdient het. Hans
Mirre uit Heemstede heeft geschreven op december 5, 2019 om 08:44
De Raphaels kapel... Dit magische plekje is heel erg bijzonder voor mij... daar waar ik in verstilling en in verbinding mezelf mocht ervaren... in beweging Om in uitbundige ecstase weer af te ronden Het zou heel droevig zijn als hier niet meer gedanst wordt...
Bernice heeft geschreven op december 5, 2019 om 04:03
Please do not shut down the church! People need to dance! The community that is created when we dance together is like nothing else in the world. I am not sure of your reasons, and while I am sure they are from the heart I want you to know the power of dance, and what it can create in the world, is a rare and beautiful thing. Please consider changing your mind. Thank you
Cassandra Carmio uit Amersfoort heeft geschreven op december 4, 2019 om 18:54
In elke kapel, in elke kerk zou ook gedanst mogen en kunnen en moeten worden. Het geeft verbinding met elkaar, met een bijzondere magische energie. Zo mooi en heilig, extra op zo'n plek en zeker op deze plek. Dat voel je meteen als je binnenkomt. De serene rust die je opneemt en omzet in beweging op de meest prachtige muziek passend bij de omgeving en de mooie spirituele mensen die er komen en allemaal de verbinding zoeken. Met het licht, de goddelijke liefde en het zijn. Ik heb mooie intense momenten mogen beleven op de juist deze speciale plek en met dansklooster, Coby, Michael en hun muziek. Namaste, Aho en Amen XX
Emily uit Houten heeft geschreven op december 4, 2019 om 08:30
Wat een prachtige plek om te dansen.. Een heilige plek, zo voelt het. Klein en knus, met een aantal gelijkgezinden mogen bewegen op de prachtige muziek die Michael en Coby uitkiezen. Bij mezelf komen, en misschien wel een stukje dichter bij God.. om naar hem te luisteren door de beweging en in de muziek. Voor mij is deze manier van invulling geven aan mijn spiritualiteit zo krachtig.. de stilte ruimte geven in de dans. .
Anne-Marie uit Aerdenhout heeft geschreven op december 3, 2019 om 22:25
Wat een bijzondere plek en wat een gemis. Zo met vrijheid en verbondenheid. Ingetogen van ruimte. Levend in eenheid. Verwonderingen. Delen van positieve intenties. Dat kan alleen op precies de goede plek.
merlijn uit schoorl heeft geschreven op december 3, 2019 om 22:06
Dansen in de Raphaelskerk Een pareltje in mijn leven. Ik heb deze plek altijd ervaren als een heerlijke en zuivere plek waar rust en bezieling makkelijk tot mij kan komen Een plek waar dansklooster zich echt thuis voelt en dat voel je als danser in alles. Mijn grote dank voor alle mooie mensen die ik daar iedere keer heb mogen ont(moeten) Liefde en dans met bezieling in de mooiste vorm.
André uit Krommenie heeft geschreven op december 3, 2019 om 20:12
De ED in deze magische kerk geeft mij het gevoel van geloof, hoop en liefde in mijn hart. Juist in een kerk . Daar waar het Christus bewustzijn, in de vorm van je met je medemens verbinden en elkaar ontmoeten in liefde, dans, samenzijn eeuwen lang vorm gekregen heeft.
Ymkje uit Amsterdam heeft geschreven op december 3, 2019 om 17:02
Ruim vijf jaar geleden kwam ik voor het eerst dansen in het prachtige kerkje in Bloemendaal. Direct was ik getroffen door deze magische plek. Onder de bezielende begeleiding van Michael, Mathilda en Coby, nodigde de kerkelijke setting mij uit om hemel en aarde te ontmoeten in mijn dans. In contact met de ander, en vooral in contact met mezelf. Ik voelde me altijd een stukje lichter en levender als ik savonds weer uit de kerk stapte. Wat keek ik uit naar het moment dat mijn gezondheid voldoende hersteld zou zijn om na al die jaren weer hier te kunnen dansen! Erg jammer dat die mogelijkheid er waarschijnlijk niet meer voor mij komt, maar wie weet.....! Hoewel er in Amsterdam voldoende mogelijkheden zijn, heb ik nergens zulke fijne dansavonden gehad als hier. Daar voel ik diepe dankbaarheid voor.
jaap uit haarlem heeft geschreven op december 3, 2019 om 14:56
De kerk geeft zo'n warme energie die uitnodigd om naar binnen te gaan, naar bezinning, verbinding met mezelf en het grotere geheel/ het goddelijke. Het gebouw geeft mij ook een veilig geborgen gevoel, waar al heel lang wordt gebeden, contact wordt gemaakt met energie van 'boven'.
Sonja uit IJmuiden heeft geschreven op december 3, 2019 om 14:02
Nieuw met ED in aanraking gekomen trof de fijne sfeer van de kerk mij, de muziek én de kerk deden mij landen bij mijzelf. Jammer dat mijn net ontdenkte moment van tot jezelf komen en alles voelen nu weer ontnomen wordt. Ik hoop dat we nog vaak mogen dansen in dit bijzondere gebouw, met de verrassende schuine vloer. , Deze dansavond die door de kleinheid niet massaal wordt is zo bijzonder.