fbpx

Dance Church

Dance Church gelooft in de kracht van de vrije dans. Een vrijheid die niet zo gebruikelijk is, en moet je daar nu heel soepel en ritmisch voor zijn? Gelukkig niet, bij onze Dance Church draait het niet om hoe mooi je kan bewegen. Het gaat erom dat je beweging voelt. In jezelf, in het contact met de ander, in jouw relatie met de omgeving. Voor de één is die beweging voelbaar in de zachte stilte, voor de ander in het vrolijke contact en voor weer een ander in het individuele ritme. We brengen een bijzondere ervaring waarin je een verdieping mag ervaren in het contact dat je ervaart.

Wij zijn van mening dat Vrije Dans zeer waardevol is voor de dansbeleving. Voor de onderlinge verbondenheid in een groep. We wisselen verschillende soorten muziek uit verschillende windrichtingen met elkaar af. We passen de muziek aan op de omgeving en dat is de Raphaëlkerk in Bloemendaal. Een bijzondere plek waar wij dankbaar voor zijn dat we er mogen dansen.

19:30 deur open
20:00 openingsceremonie
20:30 Dance Dance
22:00 afsluiting met thee en chocolade

Gastenboek

Speciaal voor de dansers in Bloemendaal en de dansers die daar ooit gedanst hebben…

We willen jullie vriendelijk vragen om te delen hoe het is om op deze plek te dansen. Laat je licht schijnen op je ervaringen en deel ze. Waarom deze plek je raakt en jij vindt dat wij daar door moeten of mogen blijven dansen…Vertel hoe de muziek en de klankschalen zijn, en wat de plek extra en anders is dan dansen op andere plekken. 

Lieve Groet,

Michael & Coby

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
 

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
30 berichten.
Martje Martje schreef op december 3, 2019 om 09:53:
Kerken en kapellen zijn plekken waar de energie in zit van eeuwen waarin mensen zoeken naar zingeving door de up en downs van het leven heen. Extatic Dance is een hedendaagse vorm van bidden en in verbinding komen met jezelf èn de ander. Waar mooier dan in een intiem kerkje als de Raphael Kapel?!
beatrijs verpleog beatrijs verpleog uit haarlem schreef op december 3, 2019 om 08:46:
dit is de mooiste plek waar ik kon dansen. zo ingetogen, zo verstild, zo spiritueel. ook al was ik er niet iedere week, ik ga het missen. we hebben dit soort plekken zo hard nodig - om met ons lijf een tegenwicht te vormen tegen de waan van de dag. i
Kees boendermaker Kees boendermaker uit Alkmaar schreef op december 3, 2019 om 06:46:
Zou niet verloren mogen gaan waar mensen zo in liefde Samenorigheid samen Komen .
Michael ~Verheijen Michael ~Verheijen uit Alkmaar schreef op december 2, 2019 om 22:15:
Al 7 jaar de Plek waar IK mocht Bidden met mijn Gehele Lijf.. Door in Vrijheid en Blijheid. een lach een traan.. Een Lach Traan te Dansen.. maar waar ik en wij vooral ook de prachtige muziek mochten verzorgen en te gehore mochten brengen als DJ Me~Ander.. Ik Michael mis de plek nu al waar honderden Pracht Dansers de Dans van Hun Leven mochten Dansen en dit mag toch niet zomaar stoppen.. omdat de Dans misschien niet echt aansluit op de "missie en visie van de kerkgemeente" en beleid in de kerk nu.. Echt Bidden met de Benen is.. nu.. toen.. en hopelijk ook morgen.. Juist op deze plek.. Dus hierbij.. Laat je horen.. en hopelijk dansen we ook in 2020. nog op deze prachtige uniek plek.. voor jou en Jou.. Hartelijke Dank.. Vrede en Alle Bewogen Kleurrijke Goeds.. Michael Verheijen
Annet Annet uit Haarlem schreef op december 2, 2019 om 22:01:
Het is een magische plek, zó bijzonder, zó sfeervol, zó ‘stil’. Er zit veel gevoel in dit prachtige kerkje en dat past zo geweldig goed bij het dansen op de mooie muziek van Coby en Michael. Deze twee mensen geven met zoveel liefde, zorg en aandacht vorm aan de dans avonden... het is een prachtige combinatie die heel veel mensen dichter bij zichzelf én elkaar brengt. Dansen vanuit je hart in een prachtige kerk, sfeervol verlicht... een unieke ervaring. Elke keer weer♥️ lieve Coby en Michael én Svenja, dank jullie wel??
Marc in Den Bosch Marc in Den Bosch uit Alkmaar schreef op december 2, 2019 om 22:00:
Dansen in de kerk in Bloemendaal was voor mij magisch en ik voelde mij heel verbonden met het kerkgebouw, de prachtige houten entourage. Wat een prachtplek voor iedere beweging vanuit het hart. Groeten, Marc
Fieneke Fieneke uit Katwijk aan Zee schreef op december 2, 2019 om 21:42:
Wat een mooie avonden heb ik meegemaakt in het Raphaëlkerkje in Bloemendaal! Van huis uit ben ik gelovig opgevoed en een kerkelijke omgeving helpt mij met verstilling, bij weer meer tot mijzelf te komen vanuit de dagelijkse chaos van het moderne leven. Graag keek ik naar de mooie lampen en het schilderijtje van Jezus. Soms kocht ik een kaars. Altijd genoot ik van bewegen op de schuin aflopende vloer. Was ik moe dan ging ik zitten op een van de kerkbanken en ervoer ik de grootsheid in het klein. Zó heerlijk om een kerk op een andere manier te mogen ervaren. Middels de dans van Coby en Michael van Dansklooster, de muziek die mij zo vaak weer een beetje bewuster tot mijzelf brengt. Dansklooster en de Raphaëlkerk horen voor mij echt bij elkaar. Amen.
Vera Vera uit Castricum schreef op december 2, 2019 om 21:31:
Met mijn spirituele wortelen in protestants en katholieke kerkleven in tijden van ontkerkelijking en maatschappelijke ontwikkelingen vond ik daar in het prachtige kerkje in Bloemendaal een nieuwe eigentijdse vorm van spiritualiteit in de dans, die zich verder mag ontwikkelingen.... Daar op die plek is een thuis gevonden en daarvandaan vertrekt de dans van de nomaden... We gaan daar voor een laatste dans....
Coby, Michael & Mathilda Coby, Michael & Mathilda uit Alkmaar schreef op december 2, 2019 om 12:28:
Hier begon Dance Church... en we zouden het zo fijn vinden als we door mochten gaan.. lieve groet,
Coby Coby uit Alkmaar schreef op december 2, 2019 om 12:12:
Het einde is in zicht.. Graag kijk ik terug op 7 jaar dans op deze plek. Voor mij niet zomaar een plek, ,maar een plek vol bezieling. Wat hebben we hier veel gedanst en meegemaakt. Ik mocht groeien in mijn vak en mijzelf openen. nameste..