fbpx

Dance Church Bloemendaal

Ecstatic Dance Church Bloemendaal een einde inzicht

Wil je je ervaringen delen over het dansen op deze plek? Laat je gedachtes horen…
Dans je graag je eigen dans op een intiemere plek dan in de Vest? Bezoek dan 1 van onze prachtige plekjes in Alkmaar of Bloemendaal. “Dansklooster nodigt je uit om je vrij te voelen in de dans, we nodigen je uit om de vrijheid van je eigen bewegingen en dans te ervaren. Alleen en in Verbinding”. Coby en Michael geven deze dans samen en gaan samen met de dansers op zoek naar de Vrijheid in Verbondenheid. 

Net over de ring van Haarlem staat in Bloemendaal een kerkje verscholen. Wij dansen sinds 2013 op deze prachtige plek.  Iedereen die hier voor het eerst binnenwandelt is onder de indruk van de sfeer van deze unieke plek.
Het houten dak voelt als een geborgen schip.

19.30 Deur open, ruimte om aan te komen
20.00 Opening en Dans
22:00 Afronding met klankschalen
22:15 Thee en chocolade voor wie wil

Adres : Popellaan 1, Bloemendaal.
5 minuten lopen vanaf station van Bloemendaal. In de straat kan je gratis je auto parkeren
25 minuten rijden vanuit Alkmaar.
25 minuten vanuit Centraal station Amsterdam, trein rijdt elk half uur

 

Uitleg over Dance Church

Dance Church is voor ons een familielid van Ecstatic Dance.

Ecstatic Dance is een vrije dans/bewegingsvorm uit Amerika.  Inmiddels zijn er al vele steden in Nederland waar onze Ecstatic Dance er 1 van is. De muziek waarop je danst is heel gevarieerd waardoor je verschillende kanten van jezelf ontdekt…

Dance Church is milder in muziek, de muziek en de bijzondere plek nodigt ons uit om meer naar binnen te gaan. Naast de tijd van naar binnen toe is er ook de dans naar buiten toe, naar contact met jezelf en de omgeving.

Een avond  wordt altijd op dezelfde manier opgebouwd.
* De zaal gaat ruim voor tijd open om in stilte op je eigen manier te kunnen landen. Voor de een is dit dansen, en voor de ander van stilzitten, op adem komen.
* Dan start de openingsceremonie. Daarin leggen we kort de basis van Ecstatic Dance uit en daarna is er een warming-up en maken we een eerste speelse kennismaking met elkaar in de dans.
* Daarna begint dansreis… we praten niet, we dansen en zijn aanwezig met alles wat er is en als je dorst hebt drink je water wat op het tafeltje staat. We nodigen je in deze dans uit om te bewegen zoals jij dat fijn vindt, groots of subtiel, met een bekende, een vreemde dans of lekker even op jezelf.
* Aan het einde sluiten we af met onze kristiallen klankschalen, deze klinken bijzonder door de ruimte. Door de sluiting breng je jezelf weer  in je lichaam, navoelen van wat je is gegeven in de dans.
* Na de sluiting ben je uitgenodigd voor een kopje thee en is er de mogelijkheid om na te praten, ervaringen te delen.

* Liefdevol respect voor jezelf en elkaar is de basis