Ecstatic Dance Church Bloemendaal een einde inzicht

Dans je graag je eigen dans op een intiemere plek dan in de Vest? Bezoek dan 1 van onze prachtige plekjes in Alkmaar of Bloemendaal. “Dansklooster nodigt je uit om je vrij te voelen in de dans, we nodigen je uit om de vrijheid van je eigen bewegingen en dans te ervaren. Alleen en in Verbinding”. Coby en Michael geven deze dans samen en gaan samen met de dansers op zoek naar de Vrijheid in Verbondenheid.”

Ik zie al een week tegen dit bericht op. Een bericht dat ik niet graag verstuur en nieuws dat ik liever niet geef. Afgelopen week heeft de Raphaëlkerk aangegeven dat wij niet meer kunnen dansen in de kerk vanaf januari 2020. De deur gaat na bijna 6 jaar dicht voor ons. In december zullen we waarschijnlijk onze laatste dans dansen op deze bijzonder plek. We zijn nog in gesprek om het seizoen af te kunnen maken. We wachten rustig af… en laten het je zo snel mogelijk weten.

We hebben zoveel mooie herinneringen aan deze plek en we hebben hier zoveel moois mogen leren. We mochten op deze plek een stuk van onszelf leren kennen. Onderzoeken hoe we een workshop of een dans kunnen geven. Onze DJ-skills bijslijpen en inoefenen.

Ondertussen zijn wij op zoek naar een andere plek/kerk om onze Ecstatic Dance Church voort te zetten. Want “onze” Dance Church is, voor zover wij weten, wel de eerste die werd opgezet in Nederland. Zonde als we niet door kunnen gaan in de omgeving Bloemendaal, waar we begonnen zijn. Gelukkig zijn we heel welkom in de kerk van Oudorp, hier blijven we op de 1e en 3e donderdag van de maand dansen.

 In Bloemendaal kun je nog bij ons dansen op:
25 oktober
1, 15 & 29 november
6 december

Amen

 

 

Net over de ring van Haarlem staat in Bloemendaal een kerkje verscholen. Wij dansen sinds 2013 op deze prachtige plek.  Iedereen die hier voor het eerst binnenwandelt is onder de indruk van de sfeer van deze unieke plek.
Het houten dak voelt als een geborgen schip.

19.30 Deur open, ruimte om aan te komen
20.00 Opening en Dans
22:00 Afronding met klankschalen
22:15 Thee en chocolade voor wie wil

Adres : Popellaan 1, Bloemendaal.
5 minuten lopen vanaf station van Bloemendaal. In de straat kan je gratis je auto parkeren
25 minuten rijden vanuit Alkmaar.
25 minuten vanuit Centraal station Amsterdam, trein rijdt elk half uur

 

Uitleg over Ecstatic Dance

Ecstatic Dance is een vrije dans/bewegingsvorm uit Amerika.  Inmiddels zijn er al vele steden in Nederland waar Ecstatic Dance is waar wij er 1 van zijn! De muziek waarop je danst is heel gevarieerd waardoor je verschillende kanten van jezelf ontdekt…

Een Ecstatic Dance wordt altijd op dezelfde manier opgebouwd.
* De zaal gaat ruim voor tijd open om in stilte op je eigen manier te kunnen landen. Sommigen rollen eerst wat op de grond, anderen dansen al en weer anderen zitten rustig op een kussen.
* Dan start de openingsceremonie. Daarin leggen we kort de basis van Ecstatic Dance uit en daarna is er een warming-up en maken we een eerste speelse kennismaking met elkaar in de dans.
* Daarna begint de 2 uur durende dansreis… we praten niet, we dansen en zijn aanwezig met alles wat er is en als je dorst hebt drink je water wat op de bar staat. We nodigen je in deze 2 uur uit om te bewegen zoals jij dat fijn vindt, groots of subtiel, met een bekende, een vreemde dans of lekker even op jezelf. 
* Aan het einde is er de sluitingsceremonie, deze is gericht op stilte terugbrengen in je lichaam, navoelen van wat je is gegeven in de dans.
* Na de sluiting ben je uitgenodigd voor een kopje thee en is er de mogelijkheid om na te praten, ervaringen te delen.

* Liefdevol respect voor jezelf en elkaar is de basis