Extra informatie

Op deze pagina leggen we je uit wat Ecstatic Dance nu eigenlijk is, waar je toe wordt uitgenodigd, wat je mag verwachten. Ook vertellen we je op deze pagina wie de initiatiefnemers achter Ecstatic Dance Alkmaar zijn. Mocht je na het lezen nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op via info@ecstaticdancealkmaar.nl

Uitleg over Ecstatic Dance

Ecstatic Dance is een vrije dans/bewegingsvorm uit Amerika. Ongeveer 5 jaar geleden is het overgewaaid naar Nederland. De bekendste plek is Club Lite in Amsterdam. Inmiddels zijn er al 10 steden in Nederland waar Ecstatic Dance is en Alkmaar is er 1 van! De muziek waarop je danst is heel gevarieerd waardoor je verschillende kanten van jezelf ontdekt…

Een Ecstatic Dance wordt altijd op dezelfde manier opgebouwd.
* De zaal gaat ruim voor tijd open om op je eigen manier te kunnen landen. Sommigen rollen eerst wat op de grond, anderen dansen al en weer anderen zitten rustig op een kussen.
* Dan start de openingsceremonie. Daarin leggen we kort de basis van Ecstatic Dance uit en daarna is er een warming-up en maken we een eerste speelse kennismaking met elkaar in de dans.
* Daarna start de 2 uur durende Ecstatic Dance… we praten niet, we dansen en zijn aanwezig met alles wat er is en als je dorst hebt drink je heerlijk puur water. We nodigen je in deze 2 uur uit om te bewegen zoals jij dat fijn vindt, groots of subtiel, met een bekende, een vreemde of lekker even op jezelf. En wissel al deze mogelijkheden regelmatig af!
* Aan het einde is er de sluitingsceremonie, deze is gericht op stilte terugbrengen in je lichaam, navoelen van wat je is gegeven in de dans.
* Na de sluiting ben je uitgenodigd voor een kopje thee en is er de mogelijkheid om na te praten, ervaringen te delen.

Initiatiefnemers Ecstatic Dance Alkmaar

Ecstatic Dance Alkmaar is het initiatief van het team van Dansklooster. Dit team bestaat uit Michael Verheijen, Coby Geertsma en Mathilda van Ameijde.

Dansklooster is gevestigd in Alkmaar en biedt landelijk retraites met als basis vrije dans en meditatie. Deze retraites vinden altijd plaats op spirituele locaties zoals (voormalige) kloosters, kerkjes, en spirituele centra. Vrije dans wordt afwisselend gecombineerd met Zingen, Yoga, Beeldende kunst, Massage, Live Muziek.

De retraites vinden maandelijks plaats op wisselende locaties. Ontdek meer over dit aanbod op Dansklooster.nl

Heb je al een keer met ons gedanst en lijkt het je leuk om mee te helpen in ons Engelenteam? Stuur dan een berichtje naar info@ecstaticdancealkmaar.nl.