fbpx

Ecstatic Dance Church

Dans je graag je eigen dans op een intiemere plek dan in de Vest? Bezoek dan 1 van onze prachtige plekjes in Alkmaar of Bloemendaal. “Dansklooster nodigt je uit om je vrij te voelen in de dans, we nodigen je uit om de vrijheid van je eigen bewegingen en dans te ervaren. Alleen en in Verbinding”. Coby en Michael geven deze dans samen en gaan samen met de dansers op zoek naar de Vrijheid in Verbondenheid.”

Ecstatic Dance Church Oudorp

(Alkmaar)

De Terpkerk in Oudorp is voor ons geen onbekende plek. We moesten afscheid nemen van dit plekje omdat de vloer niet meer dansbaar was. Afgelopen jaar is de vloer vernieuwd en na een korte inspectie van ons dansbaar bevonden. Wij gaan weer dansen in de Terpkerk en jij bent welkom op deze prachtige plek.   19.00 Deur open, ruimte en muziek om aan te komen 19.30 Opening en dans 22:00 Afronding met klankschalen        22:15  Thee en chocolade voor wie wil
Adres : Kerklaan 4, Alkmaar. Gratis parkeren, er is genoeg plek.

Uitleg over Ecstatic Dance

 Ecstatic Dance is een vrije dans/bewegingsvorm uit Amerika.  Inmiddels zijn er al vele steden in Nederland waar Ecstatic Dance is waar wij er 1 van zijn! De muziek waarop je danst is heel gevarieerd waardoor je verschillende kanten van jezelf ontdekt…

Een Ecstatic Dance wordt altijd op dezelfde manier opgebouwd.
* De zaal gaat ruim voor tijd open om in stilte op je eigen manier te kunnen landen. Sommigen rollen eerst wat op de grond, anderen dansen al en weer anderen zitten rustig op een kussen.
* Dan start de openingsceremonie. Daarin leggen we kort de basis van Ecstatic Dance uit en daarna is er een warming-up en maken we een eerste speelse kennismaking met elkaar in de dans.
* Daarna begint de 2 uur durende dansreis… we praten niet, we dansen en zijn aanwezig met alles wat er is en als je dorst hebt drink je water wat op de bar staat. We nodigen je in deze 2 uur uit om te bewegen zoals jij dat fijn vindt, groots of subtiel, met een bekende, een vreemde dans of lekker even op jezelf.
* Aan het einde is er de sluitingsceremonie, deze is gericht op stilte terugbrengen in je lichaam, navoelen van wat je is gegeven in de dans.
* Na de sluiting ben je uitgenodigd voor een kopje thee en is er de mogelijkheid om na te praten, ervaringen te delen.

* Liefdevol respect voor jezelf en elkaar is de basis